תיק הפרויקט של לירון
רפלקציה אישית
השנה כאשר הייתי צריכה לבחור את הנושא לפרויקט הגמר שלי החלטתי לצאת מאזור הנוחות שלי.
בעקבות אהבתי לצילום, התחלתי להסתכל על עבודות של צלמים שונים שאני אוהבת וראיתי כי למודל הזכרי ,הגברי אין כמעט ייצוג כמו למודל הנשי. מתוך סקרנות רבה הגעתי להחלטה שאני בוחרת לחקור את הנושא הזה.
כשניגשתי לראשונה למקורות התיאורטיים ולמאמרים הבנתי כמה מעניין אותי הנושא, וכמה אני אוכל ללמוד ממנו.
בעקבות עבודת החקר שלי שכתבתי הבנתי שאני ארצה לנתב את הפרויקט שלי לכיוון מעט שונה ולא רק לתת במה וייצוג למודל הגברי בצילום ,אלא גם לבחון את המושג גבריות . מה נחשב לגברי? מה זה למעשה המושג הזה?
בתור נערה בגיל ההתבגרות, בו אנו הנערים מפתחים את זהותנו האישית ,מגלים מה מעניין אותנו ומה לא ומי אנחנו רוצים להיות , הבנתי כי יש עיסוק נרחב בהגדרתנו כנשים וכגברים כאחד. לכן הבנתי שלפרויקט שלי יש חשיבות רבה לכל מי שיצפה בו ילד ומבוגר כאחד.
בעת צילומי הפרויקט גיליתי תחום נוסף של צילום שאני אוהבת ומעניין אותי לעסוק בו וזה צילום בסטודיו. כשהייתי בסטודיו הרגשתי שזה מקומי ואני עושה את עבודתי בצורה הטובה ביותר.
היו לי לעיתים קשיים כמו ביום הצילום הראשון שלי שהרגשתי שאני מסוגלת לצלם תמונות טובות יותר אך, לא התייאשתי והגעתי ליום הצילום השני נחושה ובעלת מוטיבציה ליצור .
כמו כן, לאחר כל יום צילום נעזרתי במנחות שלי וביחד הבנו איזה תמונות יכנסו לפרויקט ואלו לא והסקתי את מסקנותיי לקראת ימי הצילום שבאו אחריי .
אני מרגישה שמהלך השנה הזאת התפתחתי ועברתי תהליך כצלמת . למדתי אילו תחומים מעניינים אותי בצילום במיוחד ואני יודעת שרכשתי כלים שיעזרו לי ויפתחו אותי בעתיד.
כעת שאני בישורת האחרונה לאחר כתיבת עבודת החקר וצילומי הסדרה, אני יכולה לענות על השאלות ששאלתי את עצמי בתחילת עבודתי .
אני מאמינה שהמושג גבריות הוא למעשה ספקטרום כה רחב שאין דרך לענות על השאלה מה זה גבריות או מה נחשב לגברי וזה הדבר שהופך את הנושא הזה גם ליפיפייה . כל אדם, כל פרט יכול להגדיר ולפרש את זה לעצמו וזה מה שניסיתי להראות בסדרה שלי.
נהניתי לעבוד על נושא זה ואני מרגישה שזה קידם אותי ולימד אותי רבות .